Fillimi / Aktualitet

Aktualitet

Rama: Librat falas për nxënësit nga klasa i deri në klasën e IV, ligj për emërimin e mësuesve nga portali

Qeveria shqiptareprej dy ditësh është mbledhur në qarkun e Dibrës, ku ka zhvilluar edhe takime me drejtues të pushtetit vendor dhe grupe qytetarësh. Angazhime të rëndësishme janë marr në fushën e arsimit nga qeveria, ku Kryeministri dhe Ministrja e  Arsimit prezantuan  disa  masa që do të implementohen së shpejti. Prej …

Lexo më shumë »

Punësimet e Erindës (një shembull që dëshmon si do sillej PD nëse dikur rimerr pushtetin)

Punësimet partiake në administratë janë dekurajuar kohët e fundit, duke shkuar në perceptimin e publikut drejt kufizimit si sjellje të partive të vogla dhe si mentalitet përgjithësisht provincial mbi pushtetin. Në kushtet e Shqipërisë fenomeni është i vështirë të zhduket, por punësime të tilla ishin drejt zerimit në disa institucione …

Lexo më shumë »

Privilegjet, 43 deputetët që futën mallra pa doganë

Të gjithë janë të barabartë para ligjit, por disa janë më të barabartë. Dyzetetre deputetë dhe ish-deputetë të Parlamentit Shqiptar kanë marrë autorizim nga organet e Kuvendit, për të futur mjete në pikat kufitare, pa paguar detyrime doganore. Ligjvënësit shqiptarë kanë shfrytëzuar një privilegj që ua jep ligji, për të …

Lexo më shumë »