Fillimi / Aktualitet / Bota shqiptare

Bota shqiptare

10 fshatrat më të bukura të Shqipërisë

“Shqipëria ime fantastike” është një projekt i Agjencisë Kombëtare të Turizmit. Kjo agjenci synon të sjellë në vëmendjen e lexuesit destinacionet që duhen vizituar, shkruan Shekulli. Në vazhdim, 10 fshatrat më të bukura me traditë, natyrë, kulinari dhe infrastukturë që do t’i pëlqente kushdo. Ja cilat janë ato fshatra: Thethi, …

Lexo më shumë »

90 vjeçarët durrsakë ruajnë gjallë kujtesën historike të qytetit

Megjithë vështirësitë e jetesës dhe moshës, disa nga 90-vjeçarët e Durrësit vazhdojnë të merren me veprimtari krijuese. Të kujdesur vazhdimisht për shëndetin e tyre, të moshuarit mendojnë se edhe puna është një “ilaç“ shumë i mirë për jetëgjatësinë. Bashkëqytetarët i konsiderojnë ata si një “minierë e pashfrytëzuar” për historinë e …

Lexo më shumë »

Pasuritë e konfiskuara të ‘armiqve të popullit’, ku përfundonin dhe si u administruan

Ku përfundonin pasuritë që iu konfiskoheshin  të etiketuarve si “armiq të popullit” dhe “kriminelë lufte”? Kush i administronte? Ç’pjesë iu lihej familjarëve të tyre dhe si veprohej me dosjet e këtyre konfiskimeve? Një varg dokumentesh të periudhës janar-mars 1947 dëshmojnë se kjo histori kishte shumë anë të errëta. Dhe nuk …

Lexo më shumë »

40% e punonjësve të ndërmarrjeve shqiptare “rrinë” në mediat sociale

Ndërmarrjet që e kanë përdorur kompjuterin për qëllime pune gjatë vitit 2016, përfaqësojnë 95,6 % të ndërmarrjeve ekonomike, nga 95,0 % që ishte në 2015, sipas gjetjeve të INSTAT në raportin e fundit “Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje”. Media sociale (Facebook, Linkedln,Twiter, Youtube etj.) është përdorur në 38,9 …

Lexo më shumë »