Fillimi / Ekonomi

Ekonomi

EITI organizon për herë të parë Konferencë Ndërkombëtare për industrinë nxjerrëse

Sekretariati Shqiptar EITI në bashkëpunim me Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë në datat 20-21 Dhjetor 2017, organizuan Konferencën Ndërkombetare me temë “Shfrytëzimi i Potencialeve dhe Avantazheve të Shqipërisë si vend anëtar i EITI Ndërkombëtar”/ “Taksat dhe kuadri ligjor i industrive nxjerrëse-rasti i Shqipërisë dhe praktikat më të mira ndërkombëtare”. Në …

Lexo më shumë »

Qeveria ndryshon mendje, ia heq fondet Akademisë së Shkencave

Qeveria ka vendosur dje që të mos i akordojë asnjë fond Akademisë së Shkencave. Mësohet se vendimi është marrë dje në mbledhjen e qeverisë, ndërsa projektbuxheti, tashmë, ndodhet në Parlament ku pritet të nisë procedurën parlamentare të diskutimit në komisione. Në shkrimin e djeshëm, gazeta “Panorama”, përveç mosdekretimit të kryetarit …

Lexo më shumë »

Ja kush përjashtohet nga taksa e re e ndërtesës

Qeveria, në mbledhjen e saj të ditës së djeshme, ka përcaktuar përfundimisht rregullat për taksën e re që do të vendoset mbi ndërtesat. Ajo që bie në sy është fakti që, përveç një tarife të veçantë për familjarët dhe një tjetër për bizneset, që janë bërë tashmë publike në media, …

Lexo më shumë »

Ahmetaj te biznesi fason: Përfitim nga politikat fiskale

Përjashtimi nga TVSH-ja i makinerive dhe pajisjeve, si edhe disa lehtësi të tjera, qoftë në nivelin e taksimit apo mbështetjes në punësim, janë reflektuar në ecurinë e biznesit fason. Disa prej tyre kanë arritur që të kalojnë në cikël të mbyllur prodhimi, çka ishte, sipas ministrit të Financave Arben Ahmetaj, …

Lexo më shumë »

Greqia mbyll kufirin me Shqipërinë, ja pse

Ditën e nesërme kufiri mes Shqipërisë dhe Greqisë do të mbyllet për 24 orë. Shkak është bërë greva e doganierëve grekë, të cilët kërkojnë përmirësime të kushteve të punës nga ana e qeverisë së tyre. Federata e Doganave të Greqisë, në një njoftim të saj sqaron se greva 24 orëshe …

Lexo më shumë »