Fillimi / Intervista

Intervista

Dhoma e Tregtisë Tiranë dhe Oda e Kosovës: Është koha për nacionalizëm ekonomik

Për kryetarin e Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhalliu, nuk bëhet fjalë për të diskutuar për probleme të drejtpërdrejta që bizneset e Kosovës kanë në Shqipëri, apo anasjelltas. Problemi është se duhet krijuar me urgjencë besimi reciprok ndërmjet të dyja shteteve. Prej kohësh, marrëdhëniet ekonomike ndërmjet Shqipërisë dhe Kosovës shoqërohen …

Lexo më shumë »

Babai i 18-vjeçares: Dhëndëri më vrau vajzën

Vajzën ma vrau ish-dhëndri në Greqi, nuk ishte vetëvrasje. Këtë e ka nxjerrë edhe ekspertiza mjeko-ligjore në Greqi. Ka pasur vdekje të parakohshme”. Kështu deklaroi Gjergji Llupo, i cili kërkon rihapjen e çështjes dhe ndëshkimin e autorit të krimit. Në një intervistë për “Gazeta Shqiptare”, 63-vjeçari nga Lushnja tregon se do …

Lexo më shumë »

Reçica: “Dialogu është pezulluar për shkak të veprimeve destruktive të Serbisë”

Intervistë me Elmi Reçica, kryetar i Komisionit Parlamentar për Politikë të Jashtme. Reçica flet për ndërprerjen e dialogut, pasojat e këtij vendimi, demarkcacionin… Deutsche Welle: Kosova ka vendosur që të pezullojë procesin e dialogut me Serbinë, deri në lirimin e ish-kryeministrit të Kosovës Ramush Haradinaj. Mendoni se kjo është rruga …

Lexo më shumë »