Fillimi / Jete

Jete

Gjermania paralajmëron prindërit të shkatërrojnë kukullat

kukulla

Një mbikqyrës zyrtar në Gjermani u ka bërë thirrje prindërve për të shkatërruar kukullat e fëmijëve të tyre që mbajnë emrin Cayla sepse sipas tij, teknologjia e mençur që përdorin këto kukulla mund të zbulojë të dhëna personale. Paralajmërimi është lëshuar nga Agjencia Federale e Rrjetit (Bundesnetzagentur), i cili mbikëqyr …

Lexo më shumë »

Njerëzit që e organizojnë jetën në mënyrë korrekte në të gjitha fushat e tjera, mbetën të varfër

images

Mirënjohja ka qenë një ushtrim shumë i fuqishëm për mua.Çdo mëngjes ngrihem dhe them: ‘’Faleminderit!’’ Çdo mëngjes,  kur vë këmbët në dysheme,  them: ‘’Faleminderit!’’ Pastaj,  ndërsa jam duke larë dhëmbët dhe duke bërë gjërat rutinë të mëngjesit,  filloj të rikujtoj gjërat për të cilat jam mirënjohës.Nuk është se mendoj për …

Lexo më shumë »

Të ndihmojmë Anxhelën!

Anxhela

Kjo është një 21 vjeçare, Anxhela Noçka e cila ka shprehur një kërkesë të veçantë për gjithë miqët e saj por dhe ata që e lexojnë këtë mesazh prekës të shpërndarë me një qëllim.  Ajo është diagnostikuar me një sëmundje të rendë dhe ka nevojë për një shumë lekësh që …

Lexo më shumë »

Skllavi që prodhoi recetën e Whisky-t

a_1487249705-4198206

Pas 150 vjetësh ‘Jack Daniels’ ka zbuluar skllavin që fshihet pas recetës së whisky-t më të famshëm dhe më popullor në Amerikë e në botë. Deri më tani njihej historia sipas të cilës një prodhues pijesh (i bardhë) me emrin Dan Call, kishte mësuar nxënësin e tij të ri, Jasper …

Lexo më shumë »

Lista me qytetet më të mira në botë për të studiuar

singapore-tcm272-2437154_1487258779-1362443

Për të katërtin vit radhazi, Parisi kryeson sërish listën e qyteteve më të mira në botë për të studiuar. Por cilët janë ata faktorë që e shndërrojnë një qytet në destinacionin e shumëkërkuar nga një numër i madh studentësh. Sipas një studimi të kryer nga organizata e rankimit të universiteteve …

Lexo më shumë »