Fillimi / Jete / Dossier

Dossier

Viti 1916/ Kur Esat Pashë Toptani u detyrua të largohet nga Shqipëria nëpërmjet portit të Durrësit, sëbashku me trupat serbe

Lufta e Parë Botërore. Në vitin 1916 Esat Pashë Toptani detyrohet të largohet nga Shqipëria nëpërmjet potit të Durrësit së bashku me trupat serbë, duke u imbarkuar në një anije italiane. Në vend të komentit tim, kam përkthyer një fragment nga libri i historianit serb Dushan Batakoviç (Dusan T. Batakovic) …

Lexo më shumë »

Këta janë 12 monstrat më mizorë të historisë

Historia e njerëzimit është e mbushur me ligësi, që nga koha e Kainit dhe Abelit. Gjithmonë jemi të rrethuar nga çmenduritë, epshi për pushtet, apo besnikëria e verbër ndaj një ideologjie të caktuar. Historia ka qenë e mbushur me vrasës psikopatë, tiranë, gjakatarë fanatikë dhe “legjenda të zeza”. Lista mund …

Lexo më shumë »