Fillimi / Jete / Shoqëri

Shoqëri

Zelandë e Re, lumi njihet ligjërisht si i “gjallë”

Një lum në Zelandën e re është bërë i pari në botë që i garantohen të njëjtat të drejta ligjore si një person. Parlamenti neozelandez miratoi ligjin që njeh lumin Whanganui, në ishullin verior, si një entitet të gjallë. Lumi adhurohet nga banorët autoktonë Maori dhe tashmë do të përfaqësohet …

Lexo më shumë »

Zuckerberg i kthehet fakultetit, pas 12 vitesh

Mark Zuckerberg i është kthyer universitetit 12 vite pasi e braktisi atë. Themeluesi i Facebook është i interesuar që të marrë diplomë nga njëri nga universitetet më të famshme në botë dhe për këtë ka vendosur rikthimin në studime. Mark e kishte lënë në vitin 2005 universitetin e Harvardit për …

Lexo më shumë »

Droga vdekjeprurëse që merret vetëm me të prekur

Një drogë sintetike e njohur si “Pink” është 7 herë më e fortë se morfina dhe është e lidhur me të paktën 50 vdekje në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Agjencia amerikane kundër drogës (DEA) ka paralajmëruar se njerëzit mund të marrin mbidozën e substancës thjesht duke e prekur. “Nëse …

Lexo më shumë »

“8 Marsi”, dita e nënave apo e gruas?

Sot është 8 Marsi, dita e cila në përgjithësi në Kosovë njihet si “Dita e Nënës”, por në rrafshin ndërkombëtar ajo konceptohet si “Dita e Gruas”. E parë në këtë këndvështrim, ajo mund të festohet për të gjitha femrat në tërësi, duke patur të drejtën që secila prej tyre, të marrë …

Lexo më shumë »

Ky është vendi më i mirë për të jetuar

Zvicra kryeson listën e vendeve më të mira për të jetuar, gjatë vitit 2017. Ky ishte rezultati i publikuar nga edicioni i dytë i “Best Countries”, e cila rendit vendet më të mira për të jetuar, duke marrë në studim disa elemente si ndikimi kulturor, trashëgimia, fuqia e kombit, cilësia …

Lexo më shumë »