Fillimi / Kulture

Kulture

Filmi mbi jetën e Bruce Lees po vjen (VIDEO)

Filmi tregon historinë e një Bruce Lee-je të ri, që në vitin 1965 sfidon mjeshtrin e kung fu-së Wong Jack Man në dyluftim. “Birth of the Dragon” apo Lindja e Dragoit është filmi kushtuar jetës së luftëtarit legjendar Bruce Lee. Filmi tregon historinë e një Bruce Lee-je të ri, që …

Lexo më shumë »

Skënderbeu me nënë serbe: Zhurma që shkaktoi Mustafa Nano

Një deklaratë e publicistit dhe gazetarit Mustafa Nano, si i ftuar special në shkollën verore të lidershipit, që UET organizoi pak ditë më parë në Vlorë, ka shkaktuar prej disa ditësh një zhurmë mes studiuesive, intelektualëve dhe historianëve…Çështja është historike, kur Muç Nano ka thënë ndër të tjera para studentëve …

Lexo më shumë »

Si lindin personazhet

Si i shkruajnë karakteret që të ndjehen gjallë? Kur sjell në jetë një personazh çfarë mendimesh e mundimesh lindin? A “përdorin” njerëz realë për karakterin e tyre? Këto çështje mbi sjelljen në jetë të karaktereve ua drejtuam një grupi romancierësh shqiptarë: Agron Tufa, Virion Graçi, Rudi Erebara, Ridvan Dibra dhe …

Lexo më shumë »

Nuk ka më artist rebel. Nuk ka më Bujar Lako!

Buajr Lako lindi artist! Me një shpirt që nuk iu thinj kurrë, ai jetoi jetën ashtu siç i kishte hije një rebeli. Mund të themi se ishte i vetmi shqiptar që jetoi jetën nën një koncept poetik. Ai mbetet një prej artistëve më interesantë të teatrit dhe filmit shqiptar, nga …

Lexo më shumë »