Rajon

Vazhdon debati për ligjin e gjuhëve në Kuvendin e Maqedonisë

Vazhdon në Kuvend debatin për ligjin e gjuhës shqipe. Si zakonisht tashmë, deputetët opozitarë kërkonin replika dhe kundër replika pas çdo fjale, madje duke replikuar edhe mes vete. Edhe sot, deputetët opozitarë akuzuan shumicën për tendenca për federalizimin e Maqedonisë. Sipas tyre, me këtë ligj LSDM dhe BDI po tentojnë …

Lexo më shumë »

Shefi i Listës Serbe: Ky është kushti për hyrje në Qeveri

Përfaqësuesit e Listës Serbe kanë bërë të ditur se kanë qartësuar kushtet nën të cilat kanë vendosur të jenë pjesë e qeverisë së ardhshme të Kosovës. Kryetari i Listës Serbe, Goran Rakiq, deklaroi se ndër kërkesat kryesore është formimi i asociacionit të komunave me shumicë serbe, sipas marrëveshjes në dialogun …

Lexo më shumë »

Maqedoni, nga sot disa institucione do të punojnë me dy turne

Në disa institucione të Maqedonisë prej sot vendoset orari me dy turne. DAP, Drejtoria Doganore, Drejtoria për Evidencën e Regjistrave të Amzës, MPB, repartet rajonale në Sektorin për Çështje Administrative-Mbikëqyrëse, Sektori për Çështje Civile, Ministria e Mbrojtjes – sektorët për mbrojtje të rajonit me qytetet dhe komunat, janë institucionet që …

Lexo më shumë »